Els sindicats es concentraran dijous per exigir la reactivació econòmica i la igualtat social

Els sindicats majoritaris UGT i CCOO reclamen a l’Estat i al nou Parlament de Catalunya la derogació de la llei de pensions del 2013 i les reformes laborals i exigeixen la pujada del salari mínim interprofessional (SMI) fins al 60% de la mitjana salarial. Per això, han convocat per aquest dijous a les 12 hores una concentració a Tarragona, davant de la subdelegació del Govern, a la plaça Imperial Tàrraco.

Amb el lema “Ara toca” demanen que els governs compleixin els compromisos dels programes electorals i que reactivin l’economia. Diuen que és necessari un govern que tiri endavant les polítiques socials,  que allargui els ERTOS i que ampliï els ajuts i la renda garantida de ciutadania (RGC). Reclamen urgentment plans de xoc per a sectors com el turisme, l’hostaleria, la indústria, l’agrari o els serveis públics.

Els sindicats asseguren que si el govern no es posa a treballar de manera imminent i no reforça els sistemes públics augmentaran les pressions, diuen, amb més concentracions o vagues per aquests pròxims mesos.