×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 354

Dissenyen una eina per reduir al mínim les reintubacions de pacients de l'UCI

Prop de la meitat dels pacients a l'UCI requereix intubació mecànica, un procediment que comporta riscos. Per minimitzar-los, un equip de la URV i Joan XXIII ha engegat una investigació que redueix potencialment la taxa actual de reintubacions. Un pas endavant més per a la salut dels pacients.

Investigadors de la universitat Rovira i Virgili, Hospital Joan XXIII i l’institut Pere Virgili han dissenyat un model matemàtic que prediu l’èxit de les extubacions de pacients amb ventilació mecànica intensiva. Una eina que permetria reduir la taxa de reintubacions a la mínima expressió, de l’actual 9% a l’1%.

L’estudi, realitzat amb dades provinents de diferents fonts, des del monitoratge del pacient, dades clíniques o demogràfiques, entre altres, ajudarà a prendre la decisió d’extubar el pacient en el moment adequat, minimitzant d’aquesta forma els riscos. L’estudi s’ha realitzat sobre un miler de pacients d’UCI durant els últims cinc anys i arriba en un moment en què l’ús dels aparells de respiració s’ha multiplicat pels efectes de la Covid-19. Les dades, a més, també podran servir per altres aplicacions.

 

Ara s’incorporaran les dades del model matemàtic als sistemes de monitoratge de l’UCI del Joan XXIII per facilitar prediccions més ràpides i demostrar-ne l’efectivitat.