L'Arquebisbat nega conéixer els abusos de Fuentes en el moment dels fets

L'Arquebisbat de Tarragona nega que tingués constància abans de finals de l'any passat dels possibles abusos comesos per part d'un prevere de la diòcesi ara fa vint anys.

L'Arquebisbat de Tarragona no vol desvelar ni donar detalls de les identitats de les persones implicades en el cas dels possibles abusos sexuals comesos pel mossèn Manuel Fuentes ara fa vint anys. Ho fa per exprés desig d’una de les víctimes, segons ha manifestat el portaveu de la institució Mossèn Simó Gras.

Fuentes ha estat fins a aquest moment director de l'Arxiu Històric Arxidiocesà tarragoní i rector de diferents parròquies i ara ha estat apartat de les seves funcions temporalment.

Des de l'Arquebisbat afirmen que van obrir una investigació el passat 7 de desembre, tant bon punt una de les víctimes s'hi va dirigir per denunciar-ho. Uns treballs que van culminar aquest dijous quan els seus resultats van ser posats en coneixement tant de la Santa Seu per obrir un procés canònic com de la Fiscalia per la via civil.

En aquest sentit, neguen tenir constància, tal com s'havia apuntat, que hi hagués cap denúncia en el moment dels fets, sota el govern de l'arquebisbe Martínez Sistach.

L’Arquebisbat també ha afirmat que l'oficina creada dins de l'ens per a la denúncia d'aquests possibles casos no compta ara amb cap altra denúncia presentada.