1000 dies després

Passi el que passi, el Nàstic ha fet història amb la ratxa de victòries més important en gairebé tres anys. Ara cal esbrinar, però, sí la fita serveix per tornar o no al futbol professional a partir del juny.

Quatre entrenadors han ocupat la banqueta des de l'última vegada que el Nàstic va enllaçar tres victòries en Lliga i han passat, atenció, 974 dies entre el tram de l'última salvació a Segona i l'actual, el d'un Nàstic líder en solitari del seu subgrup a la categoria de bronze. I el més satisfactori no és la ratxa numèrica sinó la serenitat que transmet l'actual equip tant al darrere com en atac.

Estranya és la setmana en què algun suplent no recupera galons davant l'oportunitat d'arrencar d'inici: Pol Ballesteros, Pedro Martín i Ribelles són els últims exemples: la maquinària funciona perfectament engreixada.

I encara hi ha registres per tombar amb dotze partits consecutius sense perdre i a tan sols cinc de l'espectacular ratxa de Vicente Moreno la campanya 2013-2014, la de l'ascens frustrat a Llagostera. Aquell equip va caure a Ontinyent el 14 de febrer del 2014 i no ho va fer de nou fins al fatídic 21 de juny: 12 jornades de fase regular, com ara, i cinc més de 'playoff'.

gonzi 2 febrer

La plantilla entrenarà demà dimecres amb una novetat, la del lateral dret cedit pel Castelló, Guillem Jaime. El jove de Torreforta, de només 22 anys, serà la competència de Pablo Albarrán des de diumenge contra el Prat al Nou Estadi. Els grana disposen de set punts d'avantatge respecte al primer dels rivals que quedaria fora de la primera fase d'ascens.

Queden encara, però, set jornades de la lligueta inicial.  Les pròximes, sense el migcampista Miranda ni el porter Gonzi, fora un i dos mesos per problemes al quadríceps i al menisc, respectivament.