Les obres del carril bici entre la Imperial i Sescelades començaran el mes vinent

El carril bici entre la Plaça Imperial i els Campus Catalunya i Sescelades serà una realitat a l'estiu. Els treballs per connectar sobre dues rodes el centre de la ciutat amb Ponent i de Sant Pere i Sant Pau començaran el mes vinent amb un cost de mig milió d'euros. L'objectiu, donar resposta a la demanda creixent de ciclistes a la ciutat.

Des del quilòmetre zero de la Tarraco Imperial fins al Campus Sescelades, més de dos quilòmetres de carril per fer viable circular en bicicleta pel bell mig de la ciutat. El projecte preveu la creació d'un carril bici segregat dels vianants que arribi també fins al pont del riu Francolí i el Campus Catalunya.

pau 27 gener

Pel costat est de la Plaça Imperial s'habilitarà un carril bidireccional des de l'estació de busos fins a l'avinguda Marquès de Montoliu, on s'eliminarà un carril de pujada de vehicles a favor d'un doble per a les bicicletes. Ja a l'Avinguda Catalunya, l'aparcament en bateria serà de cordó a fi facilitar el pas del futur vial sobre dues rodes.

La connexió amb Sant Pere i Sant Pau es produirà des dels Quatre Garrofers i el camí d'accés al pont sobre l'autovia A-7. El carril bici arribarà fins a Sant Pere i Sant Pau, a l'encreuament peatonal de l'avinguda Països Catalans. Una proposta sobre la taula des de fa uns anys i, modificada, que veurà la llum a partir del febrer amb l'inici d'obres.

bus 27 gener

Tornant a la Imperial, el carril bici s'allargarà fins a l'Avinguda Roma per concentrar els vehicles als quatre carrils centrals i deixar els secundaris com a "ciclabes" i per a usuaris d'aparcaments. L'operativa provocarà modificacions diverses per garantir la seguretat dels usuaris, inclosos els vianants. Així, els busos circularan pels vials centrals on es crearan noves parades.

El projecte de carril bici fins a Sescelades es finançarà amb uns 500.000 euros i, amb una durada de cinc mesos, es calcula que els treballs s'enllestiran a l'estiu.