Tarragona estrenarà 14 centres de votació

Pavellons esportius, teatres, la Tarraco Arena Plaça o noves escoles són les principals novetats, buscant espais més amplis i amb major ventilació. També s'han adquirit 1.200 tests ràpids que hauran de passar els integrants dels diferents col·legis.

El principal objectiu del dispositiu electoral a la ciutat de Tarragona implica guanyar espais més amplis de votació, amb major ventilació i reduir o anul·lar aquells col·legis que no permetin una circulació fluida de votants.

D’aquesta manera, la ciutat perdrà dos col·legis electorals respecte a les darreres conteses electorals, passant de 44 a 42, però 14 d’aquests s’estrenaran com a centre de votació.

Per zones, al centre de la ciutat destaca la inclusió de la Tarraco Arena Plaça, així com els pavellons esportius del Serrallo i el Sagrat Cor i els dos principals teatres, el Tarragona i el Metropol. També apareixen al llistat nous centres educatius com l’Escola Tarragona i l’Institut Martí i Franqués, així com la mateixa seu de l’ajuntament a la Plaça de la Font

Amb l’objectiu de buscar els espais més amplis possibles, les concentracions més importants de meses electorals en un nou espai es donaran tant a Llevant com a Ponent. A la primera, el pavelló del Nàstic es convertirà en el gran centre de votació en aquesta zona de la ciutat, mentre que a la segona aquesta funció la farà el Palau d’Esports de l’Anella Mediterrània a Camp Clar. Encara a Ponent, també s’habilita com a nou punt de votació l’escola Joan XXIII de Bonavista.

Per últim a la zona nord les novetats passen pel Pavelló de Sant Pere i Sant Pau, l’Institut Comte de Rius i el Centre Cívic de Sant Salvador.

70.000 euros de despesa extraordinària

Més enllà de la seguretat dels votants, el consistori aplicarà un protocol estricte per a les persones que han de desenvolupar la tasca d’organitzar les votacions dins dels mateixos col·legis. En aquest sentit, s’han adquirit 1.200 testos d’antígens d’automostra que hauran de passar els membres de les meses, els interventors i apoderats i el personal de l’ajuntament que treballarà durant la jornada. Tot amb un cost per a les arques municipals de 40.000 euros. 30.000 més seran els que es gastarà el consistori en equips de protecció individual.

Des del consistori han reiterat aquest dimarts la seva oposició a la decisió judicial de no ajornar les eleccions, però han reiterat que la ciutat ja ho té tot a punt.

Autobusos gratuïts

Durant tota la jornada l’EMT posarà a disposició dels votants quatre línies d’autobús gratuïtes per a apropar-los als col·legis més centralitzats, com el Pavelló del Nàstic o el Palau d’Esports de Camp Clar.

Per a ajudar als votants a conèixer quins són els nous col·legis electorals i on han de votar el proper 14 de febrer, l’ajuntament tarragoní ha posat a disposició el portal web www.tarragona.cat/eleccions.