Tarragona estrenarà enguany dos nous gegants

El nou gegant de la ciutat està inspirat en l’estètica bizantina i tindrà, també, la seva geganta. Mesuraran gairebé 4 metres d’alçada i pesaran 70 quilos, aproximadament.

Són obra del jove tarragoní Alejandro Rodríguez, qui ja fa mesos que treballa en el projecte. Amb tan sols 17 anys, ha volgut construir amb les seves pròpies mans aquests dos nous elements de la cultura popular local.

NOUS GEGANTS TGNN

Amb ells naixerà també una nova colla de portadors, la dels Geganters del Pallol. Rodríguez en serà el cap de colla i, de moment, ja s’hi han apuntat una quinzena de joves.

Els seus impulsors volen presentar-los públicament abans de Santa Tecla. I és que, tot i que ja fa mesos que els gegants són al taller, la idea ve de més enrere.

GEGANTS 2

De moment la Colla Gegantera del Casc Antic els ha cedit el seu local per poder construir la nova parella de gegants. També els ajuden en la pintura d’aquests elements del folklore popular.

El vestuari serà de producció tarragonina. Tot i que els responsables es guarden els detalls per al dia de la presentació, afirmen que aquests gegants ballaran amb una indumentària daurada i molt brillant.