El nou Hospital Joan XXIII, el 2026

El nou Hospital Universitari Joan XXIII podria ser una realitat l'any 2026. El mes de desembre començarà una fase prèvia d'obres que prepararà el terreny on s'aixecarà el recinte. Serà durant l'últim trimestre de l'any vinent que s'executaran les obres principals.

DDR Peça Projecte Executiu Nou Hospital

Aquestes actuacions tindran un cost de 170 milions d'euros, als quals se n'han de sumar 50 milions més d'equipament i material sanitari. El centre actual compta amb uns 51.000 metres quadrats construïts. El seu successor en tindrà 78.000, dels quals 53.000 seran assistencials i 5.000 es destinaran a instal·lacions de logística i administració.

El projecte neix amb els objectius d'esdevenir el centre com a referència de la demarcació i constituir un equipament innovador on es puguin atendre les necessitats futures de la població.

Salut preveu que les obres acabin el segon trimestre del 2025. Serà aleshores quan, progressivament, arribarà el nou material i equipament i es podrà iniciar l'activitat. Un procés que s'allargarà entre un i dos anys i que, per tant, situa el final total del projecte cap al 2026 o 2027. Posteriorment, s'intervindran els espais dedicats a la docència i la recerca.

hospitaljoanxxiiinou 22

135 dels 170 milions necessaris per desenvolupar el nou hospital ja estan compromesos a través del Programa d'Infraestructures del Govern; la resta es confirmaran, previsiblement, durant els pròxims mesos. El retard en l'execució de les obres s'ha degut a la complexitat del projecte executiu, la situació per la pandèmia i les qüestions relacionades amb els treballs d'arqueologia i subsòl.