Restauren bigues afectades per tèrmits al Metropol

L’Ajuntament de Tarragona ha impulsat una intervenció d’urgència per recuperar l’embigat de fusta del porxo de la planta baixa del Teatre Metropol. La mesura arriba després que un estudi sobre l’estat de l’equipament advertís del mal estat del forjat de fusta, castigat per l’acció dels tèrmits. 

Arran d’un estudi tècnic sobre l’estat de conservació del teatre Metropol que ha alertat sobre el mal estat de l’embigat de fusta de les voltes del porxo de la planta de l’equipament, l’Ajuntament de Tarragona ha engegat una intervenció urgent per assegurar-les. La intervenció es fixa essencialment a les bigues de la galeria que dona accés al teatre, molt deteriorades a causa de l’acció dels tèrmits al llarg dels anys.

El valor patrimonial de l’entramat de bigues sobre el qual s’està actuant, decorades amb treballs originals de Josep Maria Jujol han obligat l’empresa Alfi Biocons, a qui s’ha encarregat el projecte de restauració, a un treball acurat.

El cost total d’aquesta intervenció a les bigues s'enfila als 28.000 euros i es preveu que els treballs puguin estar enllestits en vuit setmanes.