Lideratge fictici

El Nàstic és el campió de l'hivern després de la derrota de l'Andorra, ahir, l'únic equip que encara podia avançar-lo a la taula. Queden 10 jornades abans de començar la segona fase on hi haurà els tres millors de l'altre subgrup. I, ara per ara, els valencians marquen el ritme.

Ser campió de l'hivern del subgrup català és meritori però no garanteix res si fusionem les dues classificacions. La targeta de presentació dels equips del Pais Valencià i de les Illes Balears és superior a la dels catalans. Així, si avui comencés la següent ronda de la temporada, l'Eivissa seria el líder destacat seguit per l'Hèrcules i el mateix Nàstic, que suma una jornada més. Els tres primers es classificaran per a la fase d'ascens i el millor quart, també.

classi 14 gener

Cal tenir en compte que la següent lligueta s'allarga només sis setmanes amb sis partits, anada i tornada, entre els rivals que no s'han vist les cares durant el primer tram de curs. És a dir que el Nàstic, per exemple, no tornaria a jugar amb cap dels catalans. 

Abans d'arribar a la següent fase, pel Nou Estadi passaran Barça B, Prat, Lleida Esportiu i EspanyolB. Els grana es desplaçaran, mentrestant, als camp del Badalona, Olot, Andorra, L'Hospitalet Llagostera i Cornellà. Això suposa que la gespa artificial predominarà durant l'hivern d'un Nàstic que jugarà més fora de casa que no pas com a local.

És hora de pensar no només en l'actual Lliga perquè cadascun dels punts d'ara tindrà rellevància a la primavera. Els tres primers, diumenge a Tarragona i contra el Barça B.