IQOXE continua amb la recuperació un any després

IQOXE està preparada per continuar amb la represa de l'activitat en un nou reactor. Des de l'empresa asseguren que es prendran totes les mesures de seguretat necessàries i tornen a remarcar que no es poden relacionar possibles problemes previs amb l'explosió.

Un any després de l'accident IQOXE continua el retorn a la normalitat a les instal·lacions de l'empresa al Polígon Químic Sud. Després que el passat mes de maig tornés a començar la producció d'òxid d'etilè en un dels seus reactors, ara la Generalitat es troba a punt d'aprovar l'obertura d'un nou reactor, del quatre que encara estan inactius després de l'accident.

Des d'IQOXE tornen a remarcar que l'empresa no reprendrà la producció de la família de productes que es van veure involucrats en l'explosió del reactor afectat, però asseguren que és totalment necessari poder recuperar la fabricació del producte base, l'òxid d'etilè per a fer front als compromisos amb els seus clients i que ho faran amb totes les mesures de seguretat necessàries.

Es coneixen de talls del sumari judical

I és que la investigació al Jutjat d’instrucció número 1 de Tarragona contra els principals responsables de l'empresa continua endavant i aquesta setmana s'han conegut diferents aspectes del sumari. Segons ha avançat el Diari Ara, aquest detecta, a través de declaracions de treballadors de la planta, dèficits materials i de seguretat en l'operativa de la mateixa abans de l'accident. També que dues auditories de qualitat anteriors, fetes per indústries del sector químic com Repsol i DOW com a clients d'IQOXE,  ja advertien d'errors de funcionament que calia corregir. Des de l'empresa diuen desconèixer aquests informes però remarquen que cap estudi conegut fins ara relaciona possibles dèficits amb la causa de l'accident.

Legalitat del Pla d'Autoprotecció

Des d'IQOXE també tornen a remarcar la legalitat del Pla d'Autoprotecció vigent el dia de l'accident, tot i no estar homologat per part de Protecció Civil. Posen com a exemple el permís de reobertura de la planta del mes de maig, quan el nou Pla presentat després de l'accident no es va homologar fins a finals de desembre.