Els Serveis Socials de Tarragona preveuen que es dobli la demanda assistencial en sis mesos

L’estudi de l’impacte social i econòmic provocat per la COVID-19 a Tarragona s’ha fet realitzant més de 600 enquestes durant la primera onada de la pandèmia. Una de les primeres conclusions és que la situació ha afectat emocionalment en el conjunt de la població de manera negativa. També es constata que la gent jove i els majors de 40 anys amb menys estudis són els que ho estan passant pitjor econòmicament. Aquest segment de població han estat els més afectats pels ERTO i han vist minvar més els seus recursos econòmics. Aquest fet fa preveure als Serveis Socials de la ciutat incrementar la seva demanda un 12% els pròxims sis mesos i d’aquesta manera arribar a donar atenció al 22% de la població. Aquesta mostra permetrà donar una millor resposta i atenció social.

Els Serveis Socials volen reforçar les polítiques destinades a la soledat de la gent gran, a la pobresa energètica i a les ajudes d’urgència. Que també són les deficiències més grans detectades a l’estudi. A causa d’aquesta alta demanda amb més de 1.200 famílies ateses noves durant el 2020, el consistori ha incorporat 9 treballadors més en aquest àmbit i ha incrementat la partida pressupostaria.

La intenció de l’Ajuntament és realitzar una nova enquesta amb la URV per veure com ha evolucionat l’impacte social i econòmic de la població un any després de l’inici de la pandèmia i amb una situació que no haurà millorat.