Tarragona perd 4 milions d'usuaris d'autobús el 2020

Tarragona va sumar menys de sis milions de viatgers d'autobús durant el 2020, el que suposa un 40% menys que l’any anterior, que va tancar amb més de 10 milions d’usuaris. Unes xifres provocades pel confinament estricte de la primera onada i per les restriccions posteriors, algunes encara vigents. Si el mes de gener i febrer se superava amb escreix els 800.000 passatgers, a partir del 13 de març i amb la declaració de l’estat d’alarma la davallada va ser històrica i l’empresa pública va  suspendre gairebé la totalitat dels seus serveis.

El de l'abril va ser el tram amb menys usuaris, prop de 34.500; es van incorporar tres línies transversals per donar cobertura als treballadors essencials. La caiguda, però, de l’ús del transport públic i sobretot l’eliminació fins al juny de l'adquisició de bitllets senzills a l'interior de l’autobús va suposar un dèficit de dos milions d’euros.

ddr bus

Posteriorment i ja amb els horaris d'estiu, el servei va recuperar-se al complet però amb limitacions d'aforament al 50%. S'espera que de cara al 2022 es pugui tornar a les xifres de mobilitat habituals i superar de nou els 10 milions de clients, quantitat inviable també enguany.