La Residència La Mercè serà la primera en rebre la vacuna

Els usuaris de la Residència de la Mercè de Tarragona seran els primers del territori en rebre la vacuna de la COVID-19 aquest diumenge. En total, seran 1.595 els vacunats aquest diumenge a tot Catalunya, amb l'objectiu d'arribar entre el 70 i el 80% de la població a finals de l'any vinent.

La campanya de vacunació a la regió sanitària del Camp de Tarragona s'iniciarà amb els usuaris de la Residència de la Mercè que rebran la vacuna de la farmacèutica Pfizer. Formaran part dels 1.595 residents de tot Catalunya que rebran les primeres dosis poques hores després que aquestes arribin a Catalunya. Es tracta d'unes residències que compleixen amb els criteris marcats per ser de les primeres en rebre les vacunes, ja que són un equipament públic, sense casos confirmats i de grans dimensions.

A partir d'aquí, cada dilluns arribaran al país 60.000 noves dosis, que s'aniran distribuint setmanalment. L'objectiu és poder arribar a entre el 70 i el 80% de la població catalana a finals d'any, xifra amb la qual es calcula es pot aconseguir la immunitat de grup respecte a la malaltia. Des del govern català s'ha defensat que la vacunació es farà amb equitat territorial i prioritzant la gent gran i els professionals sanitaris, que formaran part de la primera fase de vacunació, amb 700.000 dosis que s'espera que es puguin subministrar durant el primer trimestre de l'any.

Des del Departament de Salut han volgut recordar que l'inici de la vacunació no vol dir que en cap cas es puguin relaxar les mesures de prevenció, més en un moment amb xifres preocupants.

Encara en l'àmbit de les residències de gent gran, el govern ha recordat que es recomana de manera expressa evitar les sortides de les mateixes només per fer un àpat nadalenc pel risc que suposen a la tornada del resident a l'equipament i que aquestes han de ser d'un mínim de tres dies.

Canvia't al 39 a la TDT