Nou premi internacional per al tarragoní Pep Escoda

El tarragoní Pep Escoda, guardonat en la categoria de retrat per l'Associació de Fotògrafs Professional. Un premi que rep per les fotos dedicades a l'actor Christopher Walken al festival de Sitges de l'any passat. El fotògraf tarragoní ja acumula una vintena de guardons.

El fotògraf tarragoní Pep Escoda arriba al seu estudi, al carrer del Comte. Aquest cop, en un matí diferent. Ho fa l'endemà de rebre un nou premi Lux d'or, que atorga l'Associació de Fotògrafs Professional. Escoda ha estat guardonat en la categoria de retrat. El jurat ha premiat una sèrie de fotografies dedicades a l'actor Christopher Walken realitzades al festival de Sitges de l'any passat i que van sortir publicades, el mes de març a la revista Icom. Unes instantànies, on a banda de l'excel•lència tècnica, l'autor ens assegura que el principal secret s'ha de buscar en l'empatia amb el protagonista per poder plasmar la seva personalitat en el treball.

Per Pep Escoda, guanyar un premi Lux no és nou. Acumula ja 21 reconeixements, però no es cansa, Tot i que no es presentava al certamen des del 2011, és conscient de la importància que tenen aquests premis dins el món de la fotografia professional.

Els premis Lux, creats l'any 1993, són un referent de la fotografia professional a l'estat. Des dels seus inicis, s'hi han presentat més de 25.000 fotografies de 3.200 fotògrafs diferents. Pep Escoda és un dels 280 fotògrafs als quals aquests premis li han reconegut la feina.