L'Ajuntament de Tarragona descarta el projecte de la Savinosa

El futur de l’antic preventori de la Savinosa a Tarragona es torna a desdibuixar. La suspensió del POUM ja feia trontollar el projecte, però ara ja queda del tot descartat perquè l’equip de govern de la ciutat, format per Esquerra i Comuns, ha explicat que se’n desfà perquè tindria un impacte ambiental massa potent en una zona natural que s’ha de protegir. El projecte preveia rehabilitar els actuals edificis i construir quatre mil nous metres quadrats. A més consideren que l’espai ha de ser 100% públic, recordem que hi havia projectat un hotel de luxe. Ara l’Ajuntament vol obrir un procés per trobar un consens pel futur de l’espai. Una de les opcions que hi ha sobre la taula és descatalogar els edificis que són d’Interès Local i enderrocar-los per naturalitzar tota aquesta zona.

Mentre no es trobi una solució l’Ajuntament demana a la Diputació, propietària dels terrenys, que es retirin totes les balles perquè la ciutadania ja pugui gaudir d’aquest indret. Precisament des de l’ens supramunicipal apunten que ara s’obre una oportunitat per al futur de l’espai.

El principal grup a l’oposició al consistori tarragoní, el PSC, lamenten la manca de projecte de l’actual equip i critica que el futur de la Savinosa es torni a eternitzar. Els socialistes destaquen tres punts d’aquest anunci.

Per la seva banda partits com Junts per Tarragona o la CUP celebren la decisió del govern perquè també defensen la protecció ambiental d’aquest indret. Els dos partits no veuen amb mals ulls l’opció d’enderrocar els edificis.

Si no hi ha un consens ampli sobre el futur de l’espai, l’Ajuntament no descarta obrir un procés participatiu amb la ciutadania que podria passar per una consulta. De moment, totes les cartes estan sobre la taula.