L'Ajuntament espera la cessió del Fòrum de la Colònia per intervenir-hi

L’Ajuntament de Tarragona negocia amb la Generalitat la cessió de l’espai patrimonial del Fòrum de la Colònia. Ja ha demanat també una subvenció a l’Estat per poder-hi invertir. És una de les intervencions en patrimoni que contempla el consistori per desenvolupar durant aquest mandat. N’hi ha més que el consistori exposa ara l’interior del Circ romà.

Diversos plafons situats a l’interior de la volta del circ romà mostren les principals intervencions a diferents espais i edificis patrimonials de l’època romana que el consistori tarragoní ha engegat o pretén engegar durant aquest mandat. Actuacions que també inclouen espais, la titularitat dels quals recau en altres administracions, com és el cas del Fòrum de la Colònia. En aquest cas, l’Ajuntament de Tarragona en negocia la cessió amb la Generalitat mentre, de forma paral·lela, també ha demanat una subvenció a l’Estat per garantir el finançament de la intervenció.

La Torre del Pretori, Ca l’Agapitu, i altres espais patrimonials formen part també del paquet d’intervencions que el consistori tarragoní vol completar per valorar el patrimoni romà. Des del consistori s’apunta que ara sobretot s’ha de treballar per assegurar el manteniment dels espais.

Entre les intervencions previstes, actualment ja s’està treballant en la rehabilitació de l’amfiteatre, que s’espera poder reobrir durant el proper estiu.