Campanya de cribratges massius que inclourà les farmàcies

Salut farà més cribratges massius per detectar asimptomàtics i trencar cadenes de transmissió. Aquesta vegada col·lectius específics s’hauran de fer ells mateixos una prova nasal, la mateixa que es planteja als instituts, per detectar si són positius o no.

Aquest test d’automostra els hauran d’anar a buscar a les farmàcies després d’haver rebut una carta. A les farmàcies se’ls proporcionarà un kit per poder-se fer la prova a casa. Després s’haurà de retornar a la farmàcia i podran obtenir el resultat al cap de dos dies.

Aquest cribratge començarà d’aquí a un mes, però ara ja es començarà a treballar en cribratges de persones vulnerables i comunitaris. A partir d’ara es faran cribratges setmanals a les residències de gent gran i també es seguiran fent proves a col·lectius com els sanitaris.

DDR Peça Salut cribratges massius 2

Els centres esportius tindran també un paper important. S’hauran de fer el test d’antigen ràpid totes les persones a partir de divuit anys. Demanen que un responsable de cada centre esportiu s’encarregui d’anar a buscar els kits de les proves i d’enviar els resultats. El cribratge se l’hauran de fer ells mateixos o algú de confiança.

També es tornaran a fer cribratges comunitaris en zones d’alta incidència. Aquesta vegada, però, els equips seran més petits i se’n farà més a les zones afectades. Per això els anomenen cribratges lleugers.

Per poder fer tot això s’han incorporat 500 professionals més al sistema de rastreig de casos i ja sumen 3.000. Des de Salut esperen que amb aquesta estratègia es pugui frenar la propagació descontrolada de la Covid-19.