En Comú Podem es personarà com a acusació particular al cas IQOXE


El grup parlamentari d’En Comú Podem ha anunciat que el partit es presentarà com a acusació particular en la causa de l’accident químic d’IQOXE del passat 14 de gener que va causar tres víctimes mortals. La investigació la porta el jutjat d’instrucció número 1 de Tarragona. Els comuns consideren que són fets molt greus que no poden quedar impunes.

Des del partit també demanen al Govern que faci públic l’informe independent que va encarregar a una consultora noruega. Diuen que s’havia de publicar durant el mes de setembre a la comissió del Parlament que investiga els fets. Volen que les conclusions d’aquesta comissió estiguin abans d’acabar la legislatura.

També sobre la comissió creuen que no és ètic que els representants de l’empresa no vulguin comparèixer i sempre enviïn els advocats. Diuen que és decebedor i diu molt sobre lQOXE i la seva manera de fer.  

La comissió del Parlament no accepta que un advocat representi a IQOXE

De fet, estava previst que en la sessió d'aquest dimarts compareguessin representants d'IQOXE, però els grups polítics han refusat que fos un advocat qui passés comptes en la comissió d'estudi. Ara la comissió enviarà una petició nominal als dirigents d'IQOXE perquè, com s'havia sol·licitat, siguin membres de la direcció de l'empresa els qui compareguin.