Nou espai d'acompanyament al dol perinatal

Donar a les famílies que han passat per l'experiència de la mort d'un fill poc abans o pocs dies després del part l'acompanyament necessari per passar el procés de dol. Aquest és l'objectiu de l'espai de paraula que posa en marxa a Tarragona la Fundació Mémora en col·laboració amb l'hospital Joan XXIII.

Posar en comú les angoixes, els dubtes i les conseqüències d'una experiència traumàtica com és la pèrdua d'un fill poques setmanes abans o poc després de donar a llum, l'anomenat dol perinatal. En aquest mecanisme es basarà el nou Espai de Paraula que es durà a terme a les instal·lacions de la Fundació Mémora a Tarragona. L'objectiu principal, que les famílies se sentin ajudades i compreses per d'altres que han passat pel mateix procés de dol.

Un servei que no existia ara fa un any quan la Laura i la seva parella van haver de passar per aquesta experiència. Ara, i tot i que és un fet que reconeixen els acompanyarà sempre, miren endavant i es troben a poques setmanes de donar a llum. Admeten que, en aquell moment, els grups de dol que existien no encaixaven amb allò que necessitaven.

Suport també als professionals

La iniciativa actual compta amb el suport de l'Hospital Joan XXIII i disposa d'una branca destinada a uns professionals que també s'enfronten diàriament a casos com aquests. Les reunions tindran lloc el segon dijous de cada mes i són totalment gratuïtes.