L'arena de l'amfiteatre podria ser visitable a l'estiu

L'amfiteatre de Tarragona podria recuperar les visites a l'arena el proper estiu. Així serà si els tràmits permeten començar les obres pendents abans d'acabar aquest any. On no es podrà retornar a mitjà termini és a les graderies reconstruïdes. Abans de finals d'any l'Ajuntament també preveu obrir a la ciutadania l'actuació de les graderies del circ de la plaça dels Sedassos.

Les obres per fixar la part de la graderia excavada a la roca i reformar l'anomenada Porta Triumphalis, que dona entrada a l'arena del monument, són els propers reptes als quals s'enfrontarà l'amfiteatre de Tarragona per a avançar en la seva reobertura.

Un cop acabades les obres de reforç i restauració del mur perimetral i la millora de la contenció de les escales del Miracle, ara l'objectiu se centra en aquests dos elements, que han de permetre novament l'accés a l'arena a uns visitants que ara no poden passar de la plataforma superior col·locada a l'entrada del recinte. On no es podrà accedir a mitjà termini és a les graderies reconstruïdes als anys 70.

ELS SEDASSOS, ABANS D'ACABAR L'ANY

I més aviat, abans d'acabar l'any, l'ajuntament espera poder obrir a la ciutadania una altra intervenció patrimonial, la de les graderies del circ de la plaça dels Sedassos. El consistori espera poder afrontar els darrers retocs de l'obra, valorats en 40.000 euros el proper mes de novembre. Serà en aquest moment quan es podrà treure partir a una obre no exempta de polèmica.

NOVA TAULA DE GESTIÓ DEL PATRIMONI

Totes aquestes intervencions van ser traslladades aquest dimarts al Consell Assessor del Patrimoni, integrat per partits i entitats patrimonials de la ciutat. Un Consell al qual el consistori vol donar més rellevància i poder decisori transformant-lo en la reclamada Taula de Gestió del Patrimoni.