La URV comença el nou curs amb mesures excepcionals

Aquest dilluns molts alumnes de la Universitat Rovira i Virgili han començat el nou curs, tot i que han estat pocs els que ho han fet entrant a l'aula. I és que majoritàriament l'ensenyament arrenca de forma virtual i això provoca que els campus de la URV estiguin més buits.

Amb aules equipades amb càmeres els estudiants podran seguir algunes classes des de casa o bé des de més d'una aula alhora per no superar grups de més de 30 persones. S'han instal·lat unes 170 càmeres per evitar al màxim la presencialitat i és que només un 30% de l'ensenyament es farà als campus. Els qui més trepitjaran la universitat seran els alumnes de primer, que aquest dilluns han iniciat les jornades d'acollida. La seva etapa universitària començarà, en molts casos, anant a classe només un dia a la setmana. I això l'alumnat ho assumeix amb resignació.

web urv

Aules amb un màxim de 30 persones

També tenen dubtes de com afectarà aquesta virtualitat en el seu rendiment acadèmic. La benvinguda al nou curs s'ha fet aprofitant espais exteriors, com el pati del Campus Catalunya. Se'ls explica les mesures de prevenció de la Covid-19 i també com podran seguir les classes des de casa.

Aquest primer punt de contacte amb els nous alumnes es fa, alhora, de forma esglaonada per evitar que hi hagi aglomeracions i cues d'estudiants. De fet, l'àmbit social de la universitat, de moment, ha de quedar aparcat, mentre que les mascaretes, l'hidrogel i l'ensenyament per internet seran la tònica general d'ara endavant.