Agnès Busquets, humor i nostàlgia al pregó de Santa Tecla


El toc de les trompetes del consell municipal anunciava el tret de sortida del pregó d'obertura de Santa Tecla. Tradicional, com sempre, i més simbòlic que mai en aquest 2020 que ho ha capgirat tot. Amb tocs d'humor i destacant les seves arrels tarragonines, així és com l'actriu Agnès Busquets ha inaugurat els dies grans de les festes.

Per segon segon any consecutiu, el parlament ha estat també des del balcó de l'Ajuntament i amb públic, enguany, però limitat i amb distàncies de seguretat. Busquets s'ha mostrat privilegiada de ser protagonista aquest 2020, pujant al balcó com anhelava de petita, llavors sota el somni de ser enxaneta. Neta de Josep M. Terrasa, alter ego de l'històric personatge radiofònic Maginet Pelacanyes.

L'actriu ha destacat les seves arrels i infància tarragonina

De l'amor per la ciutat que sentia el seu avi, Agnès Busquets en va aprendre a estimar Tarragona i també la faceta interpretativa. Ha acabat fent carrera a Barcelona, però tot plegat troba els seus orígens aquí, en una Santa Tecla en què es va deixar sorprendre per Dames i Vells i d'on sorgiria la motivació per pertànyer al grup teatral.

IMG 20200921 WA0064

Al pregó no hi ha faltat la reivindicació de la cultura i del feminisme, tampoc la dedicatòria al seu pare que, finalment, va seguir l'acte a peu de plaça. Abans de la pregonera ha signat el llibre d'honor de la ciutat i ha estat rebuda per les autoritats locals, el president del Parlament i el conseller d'Empresa. Ja des del balcó de l'edifici consistorial, l'alcalde, Pau Ricomà, ha demanat seny a la ciutadania i que no es facin festes paral·leles als actes programats. El pregó i la tronada d'inici dona pas als dies grans de Santa Tecla.