Els joves de Tarragona estan més conscienciats per fer front a la pandèmia

Des de la represa de la nova normalitat que els joves han estat al centre del debat a l’hora de parlar de contagis. Tot i el tancament gairebé total dels locals d’oci nocturn els joves han continuat trobant-se, tot i això ho fan de manera diferent que abans de la pandèmia. Així ho han notat els tècnics de Salut que fan accions preventives en aquest sentit pels carrers de la ciutat de Tarragona.

Un dels canvis més rellevants és que ja no es concentren tant a la Part Alta. Ara ho fan més allunyats del centre en indrets com el Parc Francolí, Tarragona 2 o la Part Baixa. Destaquen dos tipus de perfils, un de més adolescent que surt a les tardes. Aquí no han reduït els grups de trobada i tampoc respecten la distància social recomanada, però sí que utilitzen més la mascareta.

El segon perfil de joves ja tindria més edat i acostuma a trobar-se a les nits. En aquest cas si que han reduït el nombre d’integrants del grup i respecten la distància, cal insistir-los però que no es poden compartir gots ni cigarretes i que està prohibit fer ‘’botellón’’.

L’Ajuntament de Tarragona ha impulsat aquesta campanya que s’inicia coincidint amb les festes de Santa Tecla. Considera fonamental inculcar la prevenció als joves per frenar contagis.

Ja fa anys que es desenvolupen campanyes com aquesta. Tot i l’aparició del coronavirus, els agents de salut també incideixen amb altres temes relacionats amb les relacions sexuals o el consum de drogues i alcohol.