Un 80% dels conductors compleixen el límit de velocitat en el primer dia de 'Tarragona ciutat 30'

Ja fa més de 24 hores que Tarragona ha passat a ser una ciutat on el límit de velocitat per circular-hi és de 30 quilòmetres per hora. Des que la mesura és vigent, la Guàrdia Urbana ha iniciat una campanya de controls de velocitat arreu de la ciutat amb diversos radars mòbils. Durant el primer dia de la nova normativa, pels diversos radars, hi van passar més de 500 cotxes, d’aquests poc més d’un centenar superaven el nou límit de velocitat.

cotxe1

La nova normativa també obliga als vehicles de mobilitat personal com bicicletes o patinets a circular per la calçada i deixar-ho de fer per la vorera. En aquest sentit la Guàrdia Urbana va aturar a 40 usuaris per informar-los d’aquest canvi a la mobilitat.

Durant els primers dies no es sancionarà a cap persona, es farà una tasca de difusió per explicar la nova normativa. En els pròxims dies l’Ajuntament de Tarragona engegarà una campanya entre els centres educatius de la ciutat i les diverses entitats per explicar la nova normativa de mobilitat. Amb aquestes noves mesures el consistori vol fer una ciutat on el vianant sigui el protagonista i millorar la seguretat de les persones.