La setena edició del FITT s'inicia reivindicant que la cultura és segura

L’agitació folklòrica i electrònica de l’inclassificable Rodrigo Cuevas va deixar-se sentir al Teatre  Tarragona en l’estrena d’una nova edició, la setena, del Festival Internacional de Teatre de Tarragona. Un FITT noves dramatúrgies que ha arribat dos mesos més tard de la data prevista però que s’ha sabut adaptar a la situació sanitària per demostrar que la cultura és segura.

Tots els controls són pocs. Mascareta obligatòria, gel hidroalcòholic control de temperatura i d’aforament. Els organitzadors del FITT han blindat l’esdeveniment contra qualsevol estigmatització per reivindicar que la cultura és segura. Ho fan ells i també el públic, que ha respost massivament a una convocatòria que ha arribat dos mesos tard després que la pandèmia obligués a ajornat el festival previst inicialment el mes de juny.

El FITT ha trobat també la complicitat de les institucions. Per primer cop, després de set edicions una consellera de Cultura de la Generalitat ha donat el tret de sortida al festival aplaudint l’empenta dels organitzadors en un moment complicat com l’actual.

També l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, va lloar la tasca dels impulsors del FITT i va reivindicar la força de la cultura abans que l’energia de Rodrigo Cuevas amb el seu espectacle Trópico de Covadonga inundés l’escenari del Teatre Tarragona. Un espectacle visual i musical que amplia el ventall de disciplines escèniques que aplega el concepte de noves dramatúrgies que defineix el festival tarragoní. Dansa, acrobàcies i altres tipus de llenguatges escènics tenen cabuda en un festival que enguany també estrena nous escenaris. És el cas per exemple de la proposta de carrer ubicada a la plaça de la mitja lluna on la companyia Caí, amb Sabrina va presentar el seu espectacle acrobàtic No es la boca la que va a la cuchara sinó la cuchara a la boca. És un dels set espectacles que entren a concurs en una edició del festival que s’allargarà fins dissabte.