'Els col·legis han d'obrir sí o sí'

El futur a curt termini del món educatiu és tan dubtós com l'esportiu; dos àmbits que, molts cops, avancen paral·lelament. Hem parlat amb el subdirector de l'Escola Mare Nostrum de Tarragona i el també entrenador de futbol, Ivan Moreno. Creu que les escoles han d'obrir i que urgeix marcar d'una vegada protocols acadèmics i esportius que contemplin totes les alternatives.

Els col·legis i els instituts són una eina d'aprenentatge educativa i també social. I els terrenys de joc, exactament el mateix. Ivan Moreno entrena el Vilafranca de la Tercera Divisió però no ha començat la pretemporada perquè no sap quan arrencarà la Lliga; ni tan sols si jugarà en un o dos grups. La resta del dia forma futures generacions a l'escola Mare Nostrum de Tarragona, que tampoc disposa encara d'un full de ruta estable; ni ells ni ningú.

COLEIVAN

Les escoles i instituts poden assumir el paper integrador del mateix esport en horari extraescolar sense oblidar, però, les conseqüències econòmiques de l'aturada de l'activitat.

Insisteix Ivan Moreno, mestre i tècnic, que tot depèn d'establir protocols que contemplin tantes alternatives com lletres de l'abecedari, si cal, i que el calendari juga en contra des que el curs i les competicions van aturar-se sobtadament.

Afegeix el subdirector d'escola i entrenador que d'aquí a un temps caldrà estudiar els greuges d'una generació irremeiablement marcada pel coronavirus, sense aula i sense fer rodar la pilota.