Un mapa inèdit explica com hauria estat l'urbanisme de Tarragona en mans franceses

S’imaginen una Tarragona sense part de la plaça de la Font, sense Rambla Vella o sense la Rambla Nova? Aquesta possibilitat va ser tangible durant els anys després del setge de Tarragona durant la Guerra del Francès el 1811. Aquesta idea s’ha pogut saber gràcies a un mapa inèdit i original que l’Ajuntament de Tarragona va comprar el passat novembre en una llibreria de París i que projectava els plans de futur urbanístic de la ciutat que tenien els francesos. Per estratègia militar, les tropes napoleòniques volien enderrocar aquesta part de la ciutat i fortificar noves zones. Aquesta és una troballa important, ja que la ciutat disposa de poca informació sobre aquesta època.

Des del consistori es mostren satisfets per aquesta adquisició. Asseguren que cal potenciar estudis com aquests i seguir amb la compra de patrimoni d’aquest tipus. La intenció del nou equip de govern és fer un Museu d’Història de la ciutat de Tarragona amb un edifici propi per exposar aquests i d’altres elements que ara es troben emmagatzemats. Actualment aquest projecte està en fase d’estudi, la idea seria ubicar-lo a la Tabacalera.

Mentre no arriba aquest nou equipament els serveis tècnics estan buscant una ubicació òptima per exposar al públic aquest mapa. Una troballa que hagués pogut marcar un punt i a part a la història de la ciutat.