ERC fitxa a la periodista Raquel Sans i el PSC a l'ebrenc Joan Caballol

Els partits van perfilant les llistes de cara al 21 de desembre. Esquerra Republicana incorpora la periodista Raquel Sans, que ocuparà un lloc destacat de la candidatura per Tarragona. De la seva banda el PDeCAT apostarà de nou per l'alcalde de Valls, Albert Batet, en un lloc predominant. Pel que fa al PSC, després de l'acord amb Units per Avançar, el número 3 per Tarragona serà per l'exregidor d'Unió de Tortosa Joan Caballol.

La periodista Raquel Sans és un dels noms que formarà part de la llista d’Esquerra Republicana per les eleccions del 21 de desembre. S’incorpora com a independent i representant del Tarragonès. Ha estat durant prop de dos anys cap de gabinet del delegat de la Generalitat a Tarragona, el vallenc Òscar Peris, qui també anirà a la llista d’Esquerra. De moment els republicans han triat qui seran els representants de cada comarca i ara s’haurà de forma la llista. Per fer-ho, hauran de combinar membres del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre i també hauran de tenir en compte la distribució home-dona. Tot i que encara no es coneix la llista, Raquel Sans ocuparà un lloc destacat, dels primers, en segon o tercer lloc amb tota probabilitat.
Finalment Esquerra i el PDeCAT no repeteixen la coalició de Junts pel Sí i per això també el PDeCAT ha engegat la maquinària electoral. En aquest cas el representant del Tarragonès serà Jordi Sendra, que actualment ja és diputat al Parlament. Ell va ser qui va quedar en primer lloc dels tres noms que es van presentar. Per l’Alt Camp repetirà l’alcalde de Valls i també diputat Albert Batet, triat amb el 100% dels vots. En aquest cas aquests dos candidats es sumaran als de la resta de comarques per formar la llista. De moment, el PDeCAT tampoc ha triat qui encapçalarà la candidatura per Tarragona però tot fa pensar que Batet, que també forma part dels òrgans del PDECat, ocuparà un lloc predominant. De fet, ell va ocupar el lloc més destacat de la formació, però llavors es presentaven sota la coalició de Junts pel Sí i els primers llocs van ser per Esquerra i una independent, Germà Bel i Montserrat Palau.
Al PSC, en canvi, ja han triat el candidat, tot i que encara l’han de ratificar. Repetirà Carles Castillo i el número 2 serà per la vallenca Rosa Maria, igual també que al 2015. En canvi el número 3 l’ocuparà un representant d’Units per Avançar, l’antiga Unió. Això és conseqüència de l’acord tancat entre les dues formacions. El representant serà de les Terres de l’Ebre, ja que tradicionalment el número 3 dels socialistes l’ocupa una persona ebrenca. En aquest cas serà l’exregidor d’Unió de Tortosa, Joan Caballol. La formació assegura que aquest acord amb el PSC és fruït d’un moment excepcional.
El PP repetirà candidat, Alejandro Fernández. La resta de formacions encara estan acabant de definir les llistes i no s’han donat a conèixer els noms de les persones que les integraran.