Consens per acabar amb les ocupacions il·legals a Tarragona

Els problemes de convivència derivats de les ocupacions il·legals a la Part Alta i el Serrallo com l’incendi d’aquesta setmana a l’habitatge del carrer Ferrers, han portat aquest debat al plenari de l’Ajuntament de Tarragona. En aquest sentit Junts per Tarragona ha presentat una moció per acabar amb les ocupacions il·legals d’habitatges i garantir la bona convivència.

El text ha tingut el vot a favor de tots els grups, excepte la CUP que s’ha abstingut. Tot i això, tots els grups s’han emplaçat a buscar un consens per solucionar el que consideren que és un problema arreu de la ciutat a través de polítiques socials d’habitatge i reforçant els serveis socials entre d’altres. L’equip de govern ha assegurat que ja hi està treballant. Un exemple és el Bloc de Sant Andreu de Sant Pere i Sant Pau on han ordenat desallotjar tots els pisos que tenen la llum punxada per arreglar el problema i evitar un nou incendi.

En aquest sentit, durant el ple, també s’ha aprovat una moció d’En Comú Podem per elaborar un pla de xoc per als menors estrangers no acompanyats. Hi han donat suport tots els grups excepte Ciutadans, CUP i PP que s’han abstingut. El text demana que l’Estat modifiqui la llei d’estrangeria i insta a la Generalitat que acompanyi als joves extutelats en tots aquells casos que no tenen papers i no poden ni estudiar ni treballar, d’aquesta manera, creuen que no haurien de delinquir.  

Durant el ple també s’ha ratificat la sanció de 900.000 al Càmping Trillas Tamarit Platja per edificar, segons el consistori, en una zona de muntanya, quan no es podia fer. També ha prosperat una moció d’Esquerra per exigir el retorn de la documentació de l'Ajuntament de Tarragona integrada als papers de Salamanca. En canvi, no ha vist la llum verda una moció per retirar ‘elements espanyolistes’ dels espais públics de la ciutat.