Santa Tecla i Mémora lideraran l'arribada de la competència al Tanatori Municipal de Tarragona

Tarragona tindrà per primera vegada un tanatori de titularitat privada l'any 2023. Serà quan està previst que pugui entrar en funcionament un nou equipament impulsat per la Xarxa Sanitària Santa Tecla i l'empresa de Serveis Funeraris Mémora. Estarà situat dins dels terrenys del cementiri tarragoní amb una inversió global de més de sis milions d'euros.

Serà en aquests terrenys situats a la part posterior del cementiri tarragoní, propietat de la Fundació Hospital Santa Tecla, on s'aixecarà el nou equipament funerari, que tindrà una superfície de prop de 3.000 metres quadrats. L'edifici, que constarà de planta baixa i un pis superior, acollirà fins a cinc sales de vetlla i un forn crematori, el segon de la ciutat més enllà del que ofereix l'actual Tanatori Municipal

Tant la construcció, amb una inversió de més de sis milions d’euros, com la gestió del nou servei funerari el durà a terme una nova societat formada per la Fundació Santa Tecla i l’empresa de serveis funeraris Mémora, després que la darrera s'hagi imposat al procediment de selecció dut a terme en els darrers mesos.

Un projecte que recupera l'esperit del ja presentat per Santa Tecla l'any 2008, i que va obtenir la llicència per part del govern tarragoní del moment tot i que la crisi posterior no el va fer possible. Ho farà ara, si l’actual ajuntament torna a aprovar la llicència constructiva, totalment adaptat a les necessitats actuals.

Des de Mémora afronten el nou projecte com la culminació de la seva implantació al Camp de Tarragona, on ja gestionen sis tanatoris en diferents municipis. Destaquen la ubicació d’un nou equipament que creuen és complementari a l’oferta ja existent a la ciutat.

D'aquesta manera, Tarragona tindrà per primera vegada dos ofertes diferenciades de serveis funeraris, l'ofert per l'empresa mixta amb majoritari capital municipal SERFUMT i un exclusivament privat, el que provocarà també per primer cop una diversitat d'oferta. Una competència que caldrà veure si repercuteix tant en els serveis prestats com, sobretot, en les tarifes a pagar per aquests a la ciutat.