Demanen més places d'escola pública al centre de Tarragona

El Col·lectiu per l'educació pública a Tarragona denuncia que moltes famílies s'han quedat sense opció d'escolaritzar els seus fills en escoles públiques prop del domicili. Aquesta tarda s'han concentrat per demanar als Serveis Territorials d'Educació i al consistori que augmentin les places a als centres públics.

Sense plaça a l’escola pública a Tarragona, una vintena de famílies han portat les aules al carrer. S’han concentrat a la plaça de la Font, davant la porta de l’Ajuntament, per reivindicar que se’ls garanteixi el dret a l’escolarització pública. Denuncien que l’actual oferta de places de proximitat, especialment  al centre de Tarragona no cobreix la demanda, fet que obliga les famílies a optar per l’escola concertada si busquen un centre escolar de proximitat. Per això reclamen al Departament d’Educació la creació d’una segona línia de P3 en algun dels centres públics de la zona central de Tarragona.

El col·lectiu ha recollit signatures

Escola

Els concentrats també demanen la revisió de les actuals zones d’adscripció escolar, pendent des de fa deu anys, perquè l’oferta sigui proporcionada a la població i a la natalitat. Calculen que actualment a les zones cèntriques de Tarragona l’oferta de places públiques a P3 només cobreix una tercera part del total, contribuint d’aquesta forma a la segregació. Els concentrats han recollit signatures per fer arribar la seva inquietud a les administracions. A l’acte han rebut el suport actiu del sindicat USTEC, la FAPAC i la junta de personal docent no universitari, que s’han adherit al manifest per reclamar una escola pública de proximitat.