La Trono estrenarà nova producció en el marc del festival Grec

La Sala Trono estrenarà nova producció en el marc del festival Grec de Barcelona. Ho farà a l’octubre a la sala Villarroel, on presentarà “Els gossos”, l’últim text del director i dramaturg argentí Nelson Valente. Una producció ambiciosa que podria arribar també a Tarragona després de fer temporada estable a Barcelona.

La pandèmia ha deixat la sala Trono-Armanyà orfe d’espectacles els últims mesos i ha obligat a ajornar el Festival Internacional de Teatre de Tarragona al setembre, però malgrat l’aturada escènica, els productors de la Trono no s’han quedat de braços creuats. El 7 d’octubre, a la sala Villarroel de Barcelona i en el marc del Festival Grec s’hi estrenarà un espectacle amb el segell de la productora tarragonina.

Producció catalano-argentina 

“Els gossos” així es titula l’obra, és l’últim text del director i dramaturg de Buenos aires Nelson Valente, que al 2013 ja va portar al festival de noves dramatúrgies de Tarragona l’èxit teatral "El loco y la camisa". Ara Trono i director col·laboren en el nou projecte que compta també amb la complicitat del festival Grec.

El text gira entorn d’una celebració familiar en què un esdeveniment casual servirà de detonador d’una crisi que posarà en joc tots els aspectes de la vida.

Mercé Arànega, Màrcia Cisteró, Joan Negrié i Albert Pérez donaran vida als quatre personatges de l’obra. L’espectacle es quedarà durant cinc setmanes a la sala Villarroel de Barcelona i després es preveu que pugui girar. La Sala Trono de Tarragona seria un dels primers espais on aterraria.