L'escriptor de Calafell Albert Pijuan guanya el Pin i Soler

L’escriptor de Calafell Albert Pijuan guanya la 30a edició del premi Pin i soler de novel·la amb l’obra Tsunami. Sense cerimònia d’entrega per les mesures sanitàries excepcionals, els premis Ciutat de Tarragona s’han anunciat aquest cap de setmana a través d’un producte televisiu en què hi ha participat Tac12. L’anunci permetrà engegar el procés d’edició de les obres guanyadores sense haver d’esperar la cerimònia formal d’entrega, que podria celebrar-se a la tardor.

Apareixerà publicada a la col·lecció Narratives d’Angle editorial a principis del mes de setembre. Tsunami, de l’escriptor de Calafell Albert Pijuan Hereu és la guanyadora de la 30a edició del premi Ciutat de Tarragona de novel·la Pin i Soler, dotat amb 21.000 euros. El jurat l’ha escollit entre 114 obres presentades destacant l’ambició de l’obra i el control del ritme d'aquesta.

L’escriptor guardonat explica l’argument de la seva novel·la en una presentació dels premiats atípica. Sense escenari i sense entrega de guardons presencial, l’organització dels premis literaris Ciutat de Tarragona ha adaptat l’acte per reconvertir-lo, amb la complicitat de TAC12, en un producte televisiu emès per aquesta casa i reproduït també per internet en què els espectadors han pogut conèixer les obres guardonades i els seus autors.

Una cerimònia atípica i a través de Tac12

A banda del premi central de la convocatòria, el Pin i Soler, també s’han anunciat els guanyadors de la beca de traducció Vidal i Alcover, que suma ja vint edicions, i del 23è premi de narrativa curta per Internet Tinet. Pau Sabaté i Marqués s’ha endut els 12.000 euros amb què està dotat el Vidal i Alcover per la seva traducció dels Poemes de Teòcrit. Per la seva banda, el relat Els nigrants d’Eloy Martínez, s’ha endut el premi de narrativa curta. Cossetània editarà aquest relat juntament amb catorze més.

Ajuntament de Tarragona, Òmnium Cultural i el Centre de Normalització Lingüística, que convoquen els premis, destaquen l’alta participació. A banda del centenar d’obres presentades al Pin i Soler, enguany s’han presentat 12 propostes al premi de traducció i 252 treballs. Tot i haver donat a conèixer virtualment els guanyadors de l’actual edició, la Casa de les Lletres no descarta realitzar un acte formal d’entrega dels premis a la tardor.