El primer equip sènior en funcionament

El TGN Bàsquet ho ha fet sense prendre cap risc innecessari però amb la il·lusió d'avançar feina per a la tornada a la Copa Catalunya més oberta dels últims anys. Els detalls competitius encara s'han de definir però la Lliga ampliarà la quantitat de participants.

L'última vegada que van aplegar-se al Sagrat Cor va ser al mes de març i pocs dies abans de l'anunci d'estat d'alarma. Que Víctor Neila apostés al seu dia per una plantilla de pocs efectius juga ara a favor: només vam veure en acció vuit jugadores. La rotllana prèvia a la sessió, tot i que acumulem dos mesos i mig de pandèmia, continua impressionant.

Els minuts previs, cadascuna d'elles va esperar pacient a la porta d'accés al pavelló. La persiana s'obre i es tanca abans i després de cada entrenament, i durant els intervals ningú més accedeix al recinte. La il·lusió del retrobament amb una pilota a la mà va protagonitzar la reactivació del primer sènior del territori que recupera la rutina de feina. 

TGNBSQUET

El TGN Bàsquet ha pujat a Copa Catalunya com a líder de Primera Catalana i un any després del descens. Van ser les millors des de l'inici de campanya i el bloc no es mourà d'aquí: moltes d'elles tenen experiència al sostre del bàsquet femení català i acumulen més minuts de pista. Salvar-se no serà un impossible.

La gran incògnita és el sistema competitiu per l'ampliació de 14 a 20 clubs. La Lliga arrencarà a meitats de l'octubre i es preveuen dos grups. És possible que es recuperi el format antic amb les lliguetes posteriors per pujar i per la permanència. El TGN Bàsquet i el Ploms Salle es retrobaran amb el CB Valls a Copa, un repte per al bàsquet tarragoní, amb menys fitxes disponibles que les demarcacions de Barcelona i Girona.