L'ensenyament reobre a mig gas i amb restriccions

Des de l'educació infantil fins a batxillerat. Els centres educatius concertats també han preparat un protocol de retorn a les aules amb poca afluència als cicles inicials i elevada, en canvi, dels alumnes que preparen la selectivitat.

Més de dos mesos després aquesta era la imatge aquest dilluns a les 9 en punt del matí davant del col·legi Sant Pau de Tarragona. La porta que donava accés als alumnes d'educació infantil s'obria per acollir una desena d'alumnes de P1 a P5 dels més de 200 matriculats en aquesta escola concertada tarragonina.

Uns alumnes que s'han dividit en grups reduïts, que no han arribat en cap cas a la ràtio màxima establerta pel Departament d'Educació en els dos cicles d'educació infantil. Entre les principals mesures adoptades, distanciament dels nens a l'aula i higiene constant per a poder donar un servei a les poques famílies que han optat per retornar al centre aquest mes de juny.

Un retorn que sí que ha estat massiu a la darrera etapa educativa del centre, entre els alumnes de 2n de Batxillerat que han d'afrontar les proves d'accés a la universitat a inicis del mes de juliol. Aquí gairebé la totalitat dels 30 alumnes matriculats han ocupat els seus llocs en unes aules especialment preparades per al nou escenari. Distanciament entre taules, mascaretes i separació entre aules han marcat un retorn agraït per uns alumnes que poden resoldre millors els dubtes que se'ls plantegen davant les proves.

Tot un desplegament que ha obligat els centres a un sobreesforç organitzatiu que en molts casos lamenten sigui només per a les tres setmanes vinents. Això sí que suposarà un primer simulacre de com han de funcionar les coses a partir de setembre, amb unes mesures encara per esclarir.

Una manera de fer de cara al setembre per a la que des dels centres concertats com aquests demanen al Departament d'Educació que se'ls tingui en compte de la mateixa manera que els centres de titularitat pública.