Punt final al jardí vertical de la Tabacalera

El jardí vertical de la Tabacalera de Tarragona serà història les properes setmanes. Així ho ha anunciat el govern tarragoní, que justifica el seu desmantellament per l'important estat de degradació en què es troba un espai que va costar més de 3 milions d'euros ara fa vuit anys.

Era el 23 de maig de l'any 2012 quan Tarragona guanyava un nou espai a la part baixa amb l'obertura a la ciutat dels antics magatzems de la fàbrica de tabacs. Un projecte que tenia com a element estrella el jardí vertical més gran d'Europa, amb una inversió de més de 3 milions d'euros i 3.200 metres quadrats d'enjardinament

Però només uns dies després del vuitè aniversari d'aquesta inauguració, l'actual equip de govern ha confirmat que l'estructura serà desmantellada en les properes setmanes. L'estructura metàl·lica en que subjecta el jardí, de 210 metres de llarg i 18 d’alt, es troba en un important estat de degradació que s’ha anat accentuant al llarg dels anys i que suposa un risc a mitjà termini per a les persones. Especialment, està en molt mal estat la instal·lació de reg que s’ha fet malbé i perd aigua. També està molt deteriorada l’escala d’emergència i tot el con junt evidencia una situació d'insalubritat, brutícia i perill de despreniments.

Per tot això, des del govern tarragoní s'aposta per destinar els recursos emprats en l'espai al manteniment d'altres parcs i jardins de la ciutat.

El desmuntatge de l'estructura té un pressupost de 19.000 euros i es preveu que tingui un període d'execució de nou setmanes.