L'episodi de males olors a Tarragona podria venir del mar

Els episodis de males olors a la ciutat de Tarragona dels darrers dies vindrien directament del mar. Així ho estima un informe de l'Eurecat, que descarta el seu origen tant en el Port de Tarragona com en la indústria química. L'Ajuntament demanarà ara a Protecció Civil i a Capitania Marítima que investiguin les possibles causes.

Segons un informe del Centre Tecnològic de Catalunya, Eurecat, els principals episodis de fortes olors es van produir divendres i dissabte passat i aquest mateix dimarts. En aquest es destaca que els descriptors d’olor més importants han estat del tipus industrial i més específicament de petroli i hidrocarburs. L'informe descarta la possibilitat que l'origen estigui situat ni en la indústria química ni el en el Port de Tarragona.

Des del Port de Tarragona reafirmen que l'origen de les olors no prové de les seves instal·lacions ni en la zona de fondeig. Avui, l'embarcació de la Policia Portuària i les dues de Salvament Marítim, han estat fent el seguiment presencialment descartant possibles neteges no autoritzades de les bodegues dels vaixells.

L'episodi ha desembocat en més d'un centenar de trucades al telèfon d'emergències 112 durant els tres dies en què més s'ha sentit des de diversos punts de la ciutat de Tarragona.