El MNAT serà el primer museu de Tarragona que reobrirà portes demà mateix

Avui 18 de maig és el Dia Internacional dels Museus i els equipaments del territori ho han celebrat de manera virtual durant tot el cap de setmana amb les portes encara tancades tot i estar autoritzats a obrir-les a la fase 1. El primer a donar el pas cap a la reobertura serà demà la seu del Museu Nacional Arqueològic al Tinglado 4 del Port.

El primer museu de la ciutat de Tarragona que tornarà a obrir portes serà la seu provisional del Museu Nacional Arqueològic al Tinglado 4, que ho farà demà dimarts adaptant-se a l'aforament i a les activitats permeses en la fase 1, sobretot prioritzant la seguretat tant de visitants com de treballadors. Ho farà a més de manera gratuïta fins a finals de maig.

MOLTS ESPERARAN A LA FASE 2

Des del MNAT de moment treballen en la reobertura d'altres equipaments sota la seva gestió com la Necròpolis o el Teatre Romà de cara a la fase 2, sobretot per a poder garantir activitats específiques com les visites guiades.

Una tendència de no reobertura que segueixen gairebé la totalitat d'espais museístics de la resta del Camp de Tarragona. Molts d'aquests equipaments treballen ja aquesta setmana amb els treballs d'adequació de l'espai a la nova realitat que hauran d'afrontar a partir d'ara. Una nova realitat que des de l'associació que agrupa els professionals del sector volen que sigui el més uniforme possible per tal que l'afectació sobretot en matèria laboral pugui recuperar-se com abans millor.

De moment, doncs, els museus del Camp de Tarragona han hagut de celebrar la seva festivitat aquest 2020 de manera virtual, mitjançant visites guiades, tallers i activitats diverses a través de la xarxa.