Els restaurants reobren fent menjar per emportar

Amb els menjadors tancats, però els restaurants ja poden tornar a l'activitat. El procés de desconfinament preveu que ara puguin oferir menús per emportar. Segurament no és la millor solució, però són uns quants els que s'han afanyat a aprofitar aquesta escletxa per tornar a obrir. És el cas, per exemple, del restaurant Barquet, a Tarragona. 

TORNADA ESGLAONADA

Les taules del menjador del restaurant Barquet estan parades. Preparades per servir. Però encara hauran de seguir esperant l’arribada de clients. Com la resta de restaurants sense terrassa , aquest establiment tarragoní haurà d’esperar fins a finals de mes per poder obrir, amb condicionants, el servei de taula. De moment, els responsables del Barquet s’hauran de conformar a oferir una carta amb mitja dotzena de primers i segons plats per a escollir i tres postres que els comensals hauran de recollir per endur-se a casa. Un model de restauració diferent  que minimitza el tracte amb el client. No és la millor manera, però de moment, sí és una solució.

El David Solé ara extrema els protocols i les condicions higièniques. Guants i mascareta són imprescindibles i formen part del mobiliari de cuina, on sí ha tornat gairebé intacte la rutina diària després d’un mes llarg de confinament. Les taules del menjador estan buides, però els fogons tornen a funcionar.

Quan el govern espanyol va anunciar l’estratègia de desconfinament els responsables del restaurant Barquet van afanyar-se a penjar a les xarxes la seva carta de menjar per emportar, i això s’ha notat en les vendes.  S’haurà d’esperar per tornar a menjar a l’interior de l’establiment però el client podrà degustar igual l’especialitat de la casa.