Investigadores de la URV treballen en un dispositiu per a la detecció ràpida de la COVID-19

Investigadors de la URV estan desenvolupant un mètode de detecció ràpida i econòmica de la COVID-19 i de la generació d'anticossos contra la malaltia. Els primers resultats de la prova amb un dispositiu utilitzable podria arribar en només tres mesos. 

La nova prova en la que treballen quatre investigadores de la universitat tarragonina consistirà en un dispositiu que només requereix una gota de sang obtinguda a través d’una punció del dit, com les proves de sucre per a persones diabètiques i en menys de 15 minuts podrà detectar la malaltia i diferenciar entre aquells pacients que tinguin el virus i els que ja l’hagin passat.

El mètode utilitzat es basa en la detecció d’anticossos a l’organisme, tant els primers que es produeixen poc després de la infecció, com els que apareixen a continuació i estan relacionats amb la immunitat a llarg termini i la memòria immunològica.

MÉS RÀPIDA I MÉS ECONÒMICA

D’aquesta manera aquesta nova prova suposarà un salt qualitatiu i quantitatiu en les dutes a terme fins ara  perquè millora tant el temps d’assaig com l’abaratiment de costos, ja que cada prova podria tenir un preu de producció del voltant d’un euro. A més serà ràpida d’utilitzar per qualsevol persona, ja que no precisa de material addicional o infraestructura de laboratori, a diferencia de les proves PCR actuals.