José Antonio Gordillo: 'Espero que estigueu tots bé'

L'heroi de l'ascens del 2001 com a jugador del Nàstic i de la permanència com a tècnic, el 2018, ens explica com viu el confinament des d'Andalusia. Hem contactat amb Gordillo, que ens recomana conservar hàbits diaris i que ens desitja la millor de les fortunes.

Conversar amb Gordillo impressiona perquè les lletres del seu futbolístic cognom sostenen alguns dels principals èxits de la història recent del Nàstic. Amb les botes calçades va ser l'artífex de la modernització de l'entitat gràcies al segon ascens a l'elit d'aquest segle. Com a entrenador va experimentar, en cinc mesos, la cara i la creu. D'agafar el testimoni a la banqueta i encadenar tres victòries providencials a ser destituït per culpa d'una mala planificació durant l'estiu de la qual ell mai va criticar absolutament res. Per això és un dels grans senyors del futbol tarragoní. És nat, però, a Sevilla, on resideix amb la família i des d'on l'actual tècnic del juvenil del Betis defensa les rutines bàsiques per no perdre la batalla moral contra el coronavirus.

Les noves tecnologies i el desig d'actualitzar-se faciliten la comunicació entre la plantilla, Gordillo i la resta del seu cos tècnic. 491 persones han mort amb coronavirus a Andalusia.

Després de la gravació ens truca per fer allò que dona sentit a la vida, la socialització. Allò que tant enyorem ara i que esperem recuperar aviat.

Un cop més, parlant amb la gent de l'esport mentre recordem que la malaltia ens situa la nostra gran passió, almenys de moment, en el furgó de cua de les prioritats.