La Regió Sanitària del Camp de Tarragona comptarà amb prop de 700 llits d'hotel salut i 256 habitacions per a professionals

Les instal·lacions turístiques destinades a la crisi del coronavirus se situen a diversos punts com Salou, Valls i Tarragona, on avui ha hem contemplat moviment als accessos del recinte hoteler.

L'SB Express Tarragona oferirà una capacitat de 180 llits i rebrà pacients derivats del Joan XXIII, situat a pocs metres de distància, també obrirà les seves portes per encabir malalts de L'Hospital Santa Tecla. Aquest matí ja hem pogut veure activitat als accessos d'un espai que s'habilita per oxigenar les atapeïdes sales dels dos principals centres de salut del territori.

Aquest hotel complementa l'SB Ciutat de Tarragona, que disposa de 258 habitacions per a treballadors al bell mig de la ciutat. Amb els apartaments Los Peces de Salou, és un dels equipaments que forma part del llistat estatal d'allotjaments turístics amb permís de l'estat per respondre a les necessitats sanitàries.

Qui ja ha entrat en funcionament és el Fèlix Hotel de Valls, amb aforament per a 50 persones relacionades amb la professió i destinades a fer front al brot de coronavirus existent a la residència Ballús de la capital de l'Alt Camp. .

Un dels espais definits com a 'hotel salut' serà el Vila Dorada de Salou, al carrer Vendrell i que oferirà 180 llits. Els hotels salut diferenciaran entre dues tipologies de pacients, els qui han tingut contacte estret amb el virus i no poden aïllar-se a casa i els qui arrosseguen simptomatologia lleu i tampoc poden confinar-se a les seves llars.

Treball, Afers Socials, i Famílies ha confirmat també que demà obrirà l'alberg Altafulla, amb 24 places per a treballadors de residències de la gent gran que, per motius de prevenció sanitària o llargs desplaçaments, no puguin tornar diàriament a casa.