La guia dels esportistes per superar el confinament

Les conseqüències derivades de l'estat d'alarma són múltiples, també el grau d'afectació. Els esportistes, per exemple, han de mantenir la motivació sense objectius de competició clars. Hem parlat amb una psicòloga tarragonina que treballa per cuidar la ment de l'esportista.

Els veiem córrer i jugar, practicar activitat física d'alt nivell cada dia, i els veiem competir en uns caps de setmana que, de cop i volta, s'han quedat orfes dels clàssics protagonistes dels dissabtes i els diumenges. Des de l'equip de Psicosport no perden el contacte amb ells ara que gairebé tot s'ha aturat, almenys tal com ho contemplàvem habitualment. Segons els experts, és imprescindible mantenir rutines actives a casa i evitar les limitacions injustificades: no omplir el cap de reflexions negatives.

El món de l'esport sap què es rendir sota pressió tot i que l'actual context no té res a veure amb el clàssic que exigeix complir i guanyar. Ara cal ser disciplinat a la llar, adaptar-se a l'entorn, tenir paciència i, si cal, demanar ajuda a professionals que, també confinats, guien telemàticament els esportistes per esvair dubtes i pors ara que ningú sap quan es reactivarà la vida d'abans

El Servei de Psicologia Aplicada a l'Esport assessora esportistes, clubs, entrenadors i fins i tot àrbitres per gestionar tota mena de situacions, també una crisi inèdita com la d'ara i que ens ha pres, momentàniament, una de les nostres passions.