Cauen en un 80% els pacients amb una afectació cardíaca que van als hospitals

Fins en un 80% han baixat des que va començar el confinament els casos de persones que arriben als hospitals catalans amb una afectació cardíaca com pot ser un infart, i la majoria que arriben ho fan en condicions més extremes de les habituals, a causa d'haver esperat massa per anar al centre hospitalari.

POR AL CONTAGI

Així ho han posat de manifest un document signat per les Societats Catalana i Espanyola de Cardiologia en el que recorden la importància d'acudir al centre assistencial quan apareixen els primers símptomes que s'està patint un atac de cor. Una reducció dels casos que arriben als hospitals que els professionals associen a la por dels malalts d'entrar en contacte amb el coronavirus als centres hospitalaris, un extrem que els cardiòlegs neguen, ja que asseguren que aquests pacients no entren en cap moment en contacte amb els contagiats per la COVID19.

És per això que fan una crida a les persones que notin símptomes no esperin a casa a què aquests puguin reduir-se i recorden que des de la posada en marxa de l'anomenat Codi Infart ara fa deu anys, s'ha aconseguit reduir en un 50% la mortalitat derivada de les afectacions cardíaques greus.

Des dels professionals també demanen a tots aquells pacients amb factors de risc cardiovascular com la diabetis o la hipertensió, no abandonin els seus controls estrictes durant el confinament per a poder reprendre una vida normal un cop aquest passi.