La Generalitat vol triplicar els llits d'UCI a Catalunya

Fa uns dies el Port de Tarragona va oferir espais per poder utilitzar com a hospital de campanya. De moment no ha rebut resposta però tot podria canviar en breu. La consellera de Salut ha anunciat que el departament té la voluntat de triplicar el volum d'Unitats de Cures Intensives del país per fer front a la pandèmia. Per fer-ho necessitarà nous espais i aquesta podria ser una solució a Tarragona, si bé no ha aportat dades sobre quins serien els emplaçaments escollits.

Tenint en compte el creixement potencial de persones afectades pel coronavirus i la previsió de l'augment de casos, des de la Generalitat es treballa en l'habilitació de noves unitats de cures intensives. L'administració preveu incrementar el nombre d'espais per acollir casos greus, duplicar el nombre de llits durant aquesta setmana i triplicar-los durant la següent.

EL PORT OFEREIX ELS TINGLADOS I REFUGIS

Actualment es disposa d'un miler d'Unitats de Cures Intensives, 650 de les quals ja es destinen a malalts de la COVID-19. Per poder incrementar el volum d'UCIs, Salut preveu centralitzar l'implementació d'aquestes noves unitats, que treballaran en xarxa per tot Catalunya.

De moment, la Generalitat, més enllà dels hotels que ja s'estan utilitzant, encara no ha determinat espais, si bé admet que s'hauran de buscar emplaçaments fora dels habituals. Al Camp de Tarragona, a banda de les unitats dels diferents centres sanitaris de referència, una de les possibilitats que fa dies ja va oferir el Port de Tarragona serien els refugis i tinglados del Moll de Costa, si bé el Port encara no ha rebut resposta al seu oferiment.

ELS CASOS LLEUS ELS ATENEN EL PERSONAL D'ATENCIÓ PRIMÀRIA

La consellera de Salut també ha recordat que el seguiment dels malalts amb símptomes lleus es farà a nivell domiciliari des dels centres d'assistència primària i ha reiterat la necessitat que la ciutadania accedeixi a l'App que ha habilitat per fer el seguiment de la malaltia arreu del territori.