Els Hospitals Joan XXIII i Santa Tecla habiliten espais exclusius per a pacients amb coronavirus

La sisena planta del Joan XXIII compta amb 30 habitacions on acollir aquesta afecció, mentre que a l’hospital Sant Pau i Santa Tecla han reservat 12 llits de la quarta planta amb la mateixa funció. A l’hospital de la Rambla Vella actualment hi ha ingressades dues persones amb aquesta patologia, que evolucionen favorablement.

El pla de contingència de l’Hospital de Sant Pau i Santa Tecla dibuixa una nova organització dels espais físics i del personal per tal de donar resposta a les necessitats derivades de l’atenció sanitària als pacients de coronavirus. Una de les mesures més evidents a primer cop d’ull és l’anul·lació de la porta principal d’accés al centre. D’aquesta manera tot aquell qui vulgui accedir a l’hospital ho ha de fer a través d’urgències.

Pel que fa a l’organització interna, aquesta està distribuïda en dues branques: primària i hospitalària. S’ha intentat minimitzar la saturació dels centres de primària amb els que compta la Xarxa Sanitària de Santa Tecla, tot establint un dispositiu especial d'atenció no presencial per telèfon i per correu electrònic. Pel que fa l’hospital, s’han desprogramat visites a especialistes i proves i intervencions no urgents. Si bé s’ha hagut de reforçar els serveis de medicina interna, de moment no ha estat així amb urgències.

I si a Santa Tecla han habilitat 12 llits per al Coronavirus, a Joan XXIII es compta a la sisena planta amb 30 habitacions per atendre els pacients afectats de coronavirus.

A Joan XXIII també s’han suspès les consultes externes, les proves diagnostiques i les intervencions que podien ser ajornables. No així amb les intervencions urgents i els tractaments d’oncologia. S’han reorganitzat els espais i es truca els pacients per postposar les cites prèvies que siguin postposables. De no ser així, es posa el pacient en contacte amb el seu especialista per reprogramar les visites.