L'ajuntament suspèn els serveis que no són bàsics i incrementa la freqüència de bus a Joan XXIII

L’ús de la via pública queda restringit a supòsits de necessitat. Entre ells s’inclouen els desplaçaments a la feina, anar a comprar productes d’alimentació o farmacèutics i a entitats financeres o d’assegurances. S’inclouen entre els supòsits també l’assistència o cura de menors i gent gran. Es recomana però fer-ho de forma individual, sigui a peu o en vehicle particular.

SUSPÈS TOT EL QUE NO ÉS BÀSIC

Pel que fa als serveis municipals, el consistori ha suspès tota l’activitat de tots aquells serveis que no considera bàsics. En el cas dels serveis socials però, es manté l’horari d’atenció al públic entre les 10 del matí i les 2 el migdia. D’altra banda, tot i aplaudir les diferents iniciatives de voluntariat que estant sorgint per fer front a aquesta crisi, des del consistori tarragoní es fa una crida a canalitzar-les des de l’Ajuntament.

NOU HORARI DEL MERCAT I REFORÇ DEL BUS A L'HOSPITAL

Pel que fa als mercats. El Mercat Central concentrarà l’horari entre les 9 del matí i les 4 de la tarda de dilluns a dissabte. Allí s’ha reforçat el protocol de neteja i prevenció. Hi haurà restricció puntual de persones a les entrades per evitar aglomeracions a l’interior, s’aïllarà els aliments en vitrines i serà obligatori l’ús de guants. S’anul·len els mercats sedentaris de Bonavista, Torreforta i la Plaça Corsini.

D’altra banda, pel que fa a la mobilitat, mentre duri la crisi les zones blaves, taronges i verdes de la ciutat de Tarragona seran gratuïtes. També es prenen mesures als autobusos municipals, on no es podrà pagar en efectiu i es reduirà l’aforament dels vehicles. L’Empresa Municipal del Transport Públic reforçarà amb dues línies més l’accés a l’Hospital Joan XXIII.

L’Ajuntament mantindrà oberta l’oficina d’atenció als Ciutadans de dilluns a divendres i fins a les dues. D’altra banda, els regidors del consistori tarragoní podran votar de forma telemàtica, amb la qual cosa l’assistència als plenaris mentre duri la crisi no haurà de ser presencial. La mesura ha estat aprovada en un plenari urgent i extraordinari en què s’han extremat les mesures de protecció redistribuint els seients.