Què fan les famílies amb els nens i nenes que no van a escola?

El recurs habitual de deixar els nens amb els avis mentre els pares són a la feina és ara, segons els experts, una de les pitjors solucions, perquè les persones grans són el col·lectiu més vulnerable a tenir infeccions respiratòries. Es desaconsella també que els nens i nenes vagin a parcs, especialment a les zones amb gronxadors i tobogans, perquè són focus de transmissió, o que es reuneixin a cases d'amics amb altres estudiants.

Carrers buits i parcs i jardins de la ciutat de Tarragona, molt tranquils. És la situació dels espais de lleure després de la suspensió de l’activitat acadèmica. Avui és divendres, però l’estampa és pròpia d’un dia festiu.

Són poques les famílies que han sortit als parcs amb els nens. I les que ho fan, ho fan durant espais de temps curts per canviar d’aires. Al Parc Francolí, per exemple, la Maria, que abans anava a recollir al seu net a l’escola, ara ha d’estar tot el dia amb ell i amb la seva mare. Malgrat el canvi d’hàbits que ha suposat la cancel·lació de les classes, considera una mesura necessària.

Altres pares s’han vist obligats a sortir de casa una estona per canviar d’aires després d’estar moltes hores tancats. No obstant això, la recomanació des de la conselleria de Salut és quedar-se a casa per evitar una possible propagació del virus.

Amb el tancament de les escoles, molts coincideixen en el fet que és una mesura que els afecta i que a partir d’ara han de buscar alternatives per poder compaginar la seva feina amb la vida familiar.