El Govern distingeix el Gremi de Pagesos amb la Creu de Sant Jordi

La Generalitat atorgarà la Creu de Sant Jordi al Gremi de Pagesos de Sant Llorenç i Sant Isidre de Tarragona. És una de les quinze entitats distingides enguany pel Govern de la Generalitat. A nivell individual, entre els guardonats hi trobem també el constructor del futur orgue de l'església de Sant Joan, a Valls.

L’Associació Cultural del Gremi de Pagesos de Sant Llorenç i Sant Isidre de Tarragona és una de les quinze entitats catalanes distingides pel govern de la Generalitat amb la Creu de Sant Jordi. Un reconeixement que vol posar en valor la preservació del ric patrimoni de l’entitat, que es remunta 7 segles enrere. Enguany és l’única entitat del Camp de Tarragona distingida amb un dels màxims reconeixements atorgats per la Generalitat.

La història del gremi de Pagesos de Tarragona es remunta a l’any 1353 amb el naixement de la Confraria de Santa Magdalena, la dels Hortolans, embrió de l’actual gremi. L’any 1402 va néixer a l’església de Sant Llorenç la confraria dels Bracers de Sant Llorenç, i l’any 1726 bracers i hortolans es van unir per crear l’actual Gremi de Pagesos de Sant Llorenç i Sant Isidre. Entre els seus elements de valor destaquen, entre altres, els passos del Sant Sepulcre i La Pietat, passos projectats per l’arquitecte Josep Maria Jujol.

Pel que fa a les distincions individuals, enguany 30 personalitats, hi trobem també el constructor del futur orgue de l’església de Sant Joan a Valls, Gerghar Grenzing, que actualment està treballant en la recuperació d’aquest instrument a l’interior de l’arxiprestal de Valls amb la voluntat d’estrenar-lo en el marc de les Decennals.